Pet Şişenin Zararları

Tarih: 07.02.2021 14:46
Pet Şişenin Zararları
Plastik şişe kullanarak, suyunuzun tadını, kalitesini ve içeriğini bozmanızın yanında sağlığınıza ve doğaya da farkında olmadan zarar verirsiniz
Gün içinde, su taşımak gereken durumlarda, hafif olması ve taşıması kolay olması sebebiyle plastik şişeler tercih ediliyor. Bu kolaylığı görürken aslında hem insan bedenine hem de doğaya verdiği büyük zarar göz ardı ediliyor. Plastiklerin doğada çözülmeleri 1000 yıla kadar sürebilmekte ve plastik atıkların %50’den fazlası bir defa kullanılıp, geri dönüşümleri sağlanmadan doğrudan çöpe ve doğaya atılmaktadır ve bu sebeple dünyadaki plastik çöp atığı artmaktadır. Araştırmalara göre, doğadaki en yüksek çöp miktarının plastik olduğu bilinmektedir.

Plastiğin içerisinde bulunan kimyasal maddelerin doğaya olduğu kadar insan sağlığı için de çok zararlıdır. Plastik şişeler, içerisindeki suyun pH değerinin ve suyun kalitesinin de düşmesine sebep olur. Plastik şişeler PET adı verilen polimerden üretilmektedir. Bu maddenin elde edilmesi için de petrol kullanılmaktadır ve anlayacağınız üzere, içerisinden su içilecek bir maddenin petrol içermesi, insan sağlığı için çok zararlıdır. Örneğin plastik şişelerin yapımında kullanılan bir başka madde olan BPA (Bisfenol A), hormon bozukluklarına, kanserlere, kısırlığa, gelişim bozukluklarına yol açabilmektedir. Bu zararlı maddeler tekrar kullanılabilir ve cam şişelerde bulunmazlar.

Plastik şişe kullanarak, suyunuzun tadını, kalitesini ve içeriğini bozmanızın yanında sağlığınıza ve doğaya da farkında olmadan zarar verirsiniz. Plastik şişeler kullanmak yerine, cam şişeler tercih ederseniz suyunuzun tadı, kokusu, aroması, değerleri hiçbir şekilde değişmez.

Cam üretiminde, mikroorganizma veya sağlığa zararlı kimyasal maddeler kullanılmaz. Geri dönüştürülmesi de plastiğe kıyasla çok daha kolaydır, direkt eritilip yeniden şekillendirilebilir. Kullanılması sağlıklı olduğundan ve bir adet cam şişe veya sürahinin kullanımı çok uzun süreli olduğundan, kullanıldığında plastiğe kıyasla neredeyse doğaya zarar vermemiş olursunuz.

İçme suyunuzu evinizde cam sürahi ve şişelerde, evinizden uzaklaştığınızda da yine cam su mataraları veya şişeler kullanarak, içme suyun en lezzetli ve saf halini hem bedeninize hem de doğaya zarar vermeden yanınızda taşıyabilirsiniz ve tüketebilirsiniz. 

Cam Mataralara Ulaşmak İçin Tıklayın
Yükleniyor...