Emaye Ürünler'in Avantajları?

Tarih: 07.02.2021 13:55
Emaye Ürünlerin Avantajları?
Emaye mutfak gereçlerinin yapımında kullanılan emay, içinde silisyum, boraks, soda, kurşun oksit, potasyum hidroksit ve beraberinde kullanılan renk verici metal oksitlerin eritilmesiyle oluşturulup, günlük hayatta kullandığımız bazı maddeleri parlaklık kazandırmak ve korumak amacıyla kullanılan donuk cam benzeri bir kaplamadır.

Emaye mutfak gereçlerinin yapımında kullanılan emay, içinde silisyum, boraks, soda, kurşun oksit, potasyum hidroksit ve beraberinde kullanılan renk verici metal oksitlerin eritilmesiyle oluşturulup, günlük hayatta kullandığımız bazı maddeleri parlaklık kazandırmak ve korumak amacıyla kullanılan donuk cam benzeri bir kaplamadır. Yukarıda saydığımız maddeler yüksek ısılarda karıştırılıp eritilir ve emay ile kaplanmak istenen maddeler hazırlanan karışımın içine daldırılıp çıkarılır ardından ortalama 900 derecelik yüksek ısılı fırınlarda pişirilir. Emaye ise emay ile kaplanan anlamına gelmektedir.

Emaye sadece mutfak gereçlerinde kullanılmaz. Hayatımızın hemen hemen her alanında emay ile yapılmış eşyalara rastlamak mümkün. Emay sağlamlığı ve yüksek ısılara dayanabilmesi ile birçok alan da tercih edilen bir maddedir. Dayanıklı ev aletlerin de, mutfak tezgahlarında, mutfak gereçleri gibi birçok alanda emay ürünlere rastlayabiliriz. Emaye kaplı ürünler en çok mutfak gereçlerinde karşımıza çıkmaktadırlar. Daha öncede dediğimiz gibi dayanıklılığı ile ev hanımlarının vazgeçilmez mutfak gereçlerindendir.

Ev hanımları her zaman dayanıklı mutfak gereçlerine sahip olmak isterler. Bunların yanı sıra emaye kaplı ürünleri diğer mutfak gereçlerinden ayıran özellik ise nostaljik ve şık tasarımlarıdır. Üzerlerindeki desenler ile ev hanımlarının vazgeçilmezi olmuşlardır. Sofrasına, mutfağına renk katmak isteyen ev hanımlarının tek tercihi emaye kaplı ürünlerdir.

 

Emaye kaplı ürünlerin’nin avantajları şunlardır;

Kaplandığı metale estetik bir görüntü verir görsel açıdan da hoş ve güzel görünmesini sağlar. Pürüzsüz bir yüzeye sahiptir. Çok sağlamdır ve kolay kolay aşınmaz zarar görmez.  Bence en güzel özelliklerinden biri de kolay temizlenmesi mikrop barındırmaması.  Her insanın zevkleri farklıdır sonuç olarak herkes aynı rengi sevmez bu açıdan da faydalı olan emayenin renk yelpazesi oldukça geniştir ve birden farklı renkte kullanılabilir. Asit ve alkalilere karşı direnç gösterir buda sağlamlık konusunda önemli bir husus tabi ki. Yüksek ısılara dayanıklıdır. 250-300 derece ısıya kadar dayanıklılık gösterirler. Ayrıca emaye tencerenizde yaptığınız yemekler daha leziz olurlar. Dışarıdan içeriye koku almaz, içeriden dışarıya koku salmazlar. Uzun süre ısılarını korurlar. Ev hanımlarının en çok sevdiği özellik ise yemeklerinizin dibi tutmaz. Bulaşık makinesinde yıkanabilirler. Buzdolabında saklanabilirler. Fırında hatta bütün ısıtıcılarda kullanılabilirler.  Ve son olarak korozyonu önlerler.

Emaye kaplı ürünlerin’nin dezavantajları da şöyledir;

Yapılan araştırmalar sayesinde insan sağlığına karşı hiçbir zararı görülmemiştir. Fakat sofranızda size eşlik etmekte olan emaye takımlar çizilmiş ise durum sıkıntılı olabilir. Çünkü emaye çizildiği taktirde veya çok yıprandığında içinde bulunan bileşenler gıda ile temasa geçmesi halinde kötü sonuçlar doğurabilir. Tabi ki bununda önlemi gayet basit demir ve metal kaşıklar yerine tahta kaşıklar kullanmanız ürünün ömrünü gayet uzatacaktır ve hiçbir tehlike oluşturmayacaktır.

Emeya Ürünlerimize Buraya Tıklayarak Ulaşabilirsiniz

Yükleniyor...