Granit Tava Nasıl Temizlenir?

Tarih: 07.02.2021 15:01
Granit Tava Nasıl Temizlenir?
Granit tavanın temizliği oldukça kolaydır ve sizi hiç yormaz. Granit tavayı kullanım sonrasında temizlerken şu maddelere dikkat etmeniz önerilir:
Granit Tava Nasıl Temizlenir?

Sote, kızartma ya da diğer yemeklerin yapımından sonra granit tavayı sudan geçirip bulaşık makinesine atabilirsiniz. Bulaşık makinesi yıkamasına uygun bir yapıya sahiptir.
Bazı durumlarda güçlü lekeler de olabilir. Bu durumda bulaşık süngerinin yumuşak kısmı ile lekeyi kaldırabilirsiniz.
Eğer granit tava dışı nasıl temizlenir diyecek olursanız, bulaşık süngerine karbonat döküp dışını silebilirsiniz.
Kullanacağınız deterjanlar ise aşındırıcı olma özelliğinden uzak kalmalıdır. Bulaşık yıkama deterjanı işinizi görecektir.
Yüksek ateşe dayanıklı olan granit tavanın ömrünün uzun olması için kısık ateşi tercih edebilirsiniz.
Ayrıca granit tava bakımı hakkında bilmeniz gereken bir şey daha var: Ocaktan alınan tavayı soğuk suya tutmanız yanlış bir işlem. Isı değişimi, granit tavanın yapısını bozar.
Granit tava altı nasıl temizlenir diyenler, bulaşık süngerinin yumuşak kısmını gönül rahatlığı ile kullanabilir.
Sapları, tava içi ve tabanı için bulaşık deterjanı her zaman size kolaylık sağlayacaktır.
Granit tava yanığı nasıl çıkar diye merak edenler; tavanın içine bir miktar sirke ve su koyup birkaç dakika kaynatabilir. Bu yöntem granit tava lekesi nasıl çıkar sorusuna yanıt arayanları da mutlu edecek.

 Granit Tava Bulaşık Makinesinde Yıkanır Mı?
Granit tava türleri, sizi mutfakta hiç yormayan her duruma uyum sağlayan bir gereçtir. Zor anlarda ve kısıtlı zamanlarda bulaşık makinesinde yıkanmayı da kabul eder.
Bulaşık makinesinin yıkama işleminde, zarar görmeyen bir yapısı vardır.
Granit tavayı sudan geçirip makineye ters şekilde yerleştirdiğinizde, yıkama sonunda tertemiz sonuç alacağınızdan emin olabilirsiniz.
Peki, granit tava fırına girer mi?

Granit ürünler yüksek ateşe dayanıklıdır fakat uzun ömürlü olması için yüksek ateşte kaçınılmalıdır.
Fırın yemekleri yapmak istediğinizde granit tava değil de granit fırın kabı tercih etmenizi öneririz.
Tavanın sap kalitesi farklılık göstereceği için bu konuda net bir ifadede bulunamayacağız. Bazı markalar, fırına uyum sağlayan granit tavaları da piyasaya sunmuştur.


 Granit Tava Bozulur Mu, Çizilir Mi?
Çok dayanıklı mutfak ürünleri arasında yerini alan granit tava elbet çizilecektir. Fakat bu sorun kendiliğinden gelişmez.
Eğer güçlü lekeleri bıçak ya da demir bir alet ile kazımaya çalışırsanız, granit tavanın yapısını bozabilirsiniz.
Granit tavanın bozulma riski çok düşüktür. Şayet kısa süre içinde bozulma ya da çizilme meydana gelen bir granit tavanız olduysa, o tavanın granit kaplamalı bir teflon tava olduğunu bilmenizde fayda var.
Granit tava çizilirse zararlı mı diyenler için bir bilgi verelim. Uzun süredir kullanılan ve bolca çizik olan tavaların ömrü tükenmiştir denilebilir. Bu tür tavaların değişmesi gerekir.
Yükleniyor...